Home>Over mij
FotoovermijSite

Ik ben Danny (1976), coach voor kinderen, jongeren en ouders.

Mijn missie is dat alle kinderen stevige wortels en krachtige vleugels hebben.

Heel lang wist ik niet wie ik was en wat ik wilde.

Als kind was ik erg onzeker en had weinig zelfvertrouwen. Ik dacht dat niemand mij aardig vond, ik durfde niet te zeggen wat ik wilde en dus liet ik de ander altijd kiezen. Waar ze precies vandaan kwamen, mijn belemmerende gedachten, ik heb geen idee. Dat maakt ook niet uit, maar zolang ik niet wist dat die gedachten niet de waarheid waren maar alleen puur in mijn hoofd bestonden, bleven ze bestaan. Ze groeiden mee terwijl ik opgroeide, ze werden groter en negatiever. Wie zit er op mij te wachten, waarom ben ik hier?
Ik wist niet wat ik wilde worden, ik kon toch niets. Ik wachtte af en zo werden er keuzes voor mij gemaakt.
Ik rolde in een baan en had mezelf inmiddels goed aangeleerd hoe ik een masker op kon doen. Ik deed wat er van mij verwacht werd en liet niet zien dat ik helemaal niet gelukkig was. Jarenlang heb ik ergens gewerkt waar ik me niet op mijn plek voelde. Ik bleef omdat ik niet wist wat ik wel wilde, wat ik kon, waar mijn kwaliteiten lagen.

Toen mijn kinderen geboren werden (in 2007 en 2010) veranderde er veel in mijn leven en groeide het besef dat ik zo niet door wilde. Een zoektocht volgde met vallen en opstaan, met als resultaat dat ik eindelijk een antwoord kan geven op de vragen: “Wie ben ik? Wat kan ik? Waar word ik ontzettend blij van?”

Ik vond mijn missie!

dav

Er is niets mooiers dan de blik in de ogen van een kind dat ontdekt hoe krachtig het zelf is, hoe stevig het kan staan, hoeveel mooie eigenschappen het heeft en hoe het daarmee midden in het leven staat. Een kind dat nieuwsgierig is, dat durft en ontdekt.
Een kind dat valt en weer opstaat. Een kind dat geniet.

Juist omdat ik weet hoe het is om je minderwaardig en nutteloos te voelen en daar vervolgens zelf met goede begeleiding ben uitgekomen, kan ik er zijn voor kinderen die iets soortgelijks ervaren.
Er zijn namelijk zoveel kinderen die onzeker zijn, die niet weten welke kwaliteiten ze bezitten en nog kunnen ontwikkelen, die zich onzichtbaar voelen of onbegrepen.

Hoe eerder een kind leert om negatieve gedachten om te buigen, leert dat het zelf invloed heeft op zijn of haar emoties en gedrag, hoe eerder een kind leert welke kwaliteiten het heeft en waar de valkuilen zitten, hoe meer zelfvertrouwen een kind ontwikkelt en hoe eerder een kind verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen leven.

Ik ontdekte dat mijn gevoelige en observerende kant van grote waarde zijn en niet alleen maar negatief. Dat ik mijn inlevingsvermogen, mijn creativiteit en mijn rugzak vol ervaring kan gebruiken om de kinderen die zijn zoals ik was een stukje op weg te helpen. Zodat zij niet dezelfde weg als ik hoeven te bewandelen. Ik weet als geen ander hoe enorm belemmerend dit is en hoelang dit kan doorwerken, ook als je volwassen bent.

Mijn visie:
Alle kinderen (van 0 tot 100+ jaar) hebben groeikracht in zich, soms zit het alleen een beetje verstopt.
Ieder kind bezit prachtige kwaliteiten die hij of zij kan inzetten wanneer nodig, ook als het in een lastige situatie terecht komt.
Wanneer een kind zelfkennis heeft, weet wat hij kan en wat hij nodig heeft, geeft dit zelfvertrouwen. En met zelfvertrouwen durf je te ontdekken, durf je een uitdaging aan te gaan en hierin zit je groeikracht!
Elk kind is uniek en heeft een andere manier van groeien. Dit vergt van mij als coach dat ik heel goed kan luisteren, ook naar de dingen die niet gezegd worden, samen met een grote dosis gevoeligheid en aanpassingsvermogen.
Laten dit nu kwaliteiten zijn die ik erg goed heb ontwikkeld!

Het masker dat ik droeg haal ik soms nog even tevoorschijn op de momenten dat ik me niet zo sterk voel.
Maar veel vaker laat ik mijn masker voor wat het is, want juist in het durven laten zien wie ik ben, met al mijn mooie en minder mooie kanten geeft mij de oprechte verbinding met de ander tegenover mij die zo waardevol is.

Ik ben opgeleid door o.a. BGL & Partners (kindercoaching), Ingrid Dykstra/UNLP (familieopstellingen/systemisch werk, familieopstellingen met kinderen en jongeren), Breincentrum (RMTi level 1 & 2), UNLP (EFT), IKEV ((prenatale) hechting en basisvertrouwen), Smara Opleidingen (tafelopstellingen), NTI-NLP (NLP Practitioner), Expertisecentrum Omgaan met Verlies (Jongeren en Verlies, Overlevingsmechanismen en traumareacties bij kinderen), Anna Verwaal (geboortepatronen), LOL (Cultuursensitief werk, Multiproblemgezinnen, Zelfbeschadiging), Gadaku Institute (Rots & Water basis, Rots & Water basisschool, Rots & Water werken met het gezin), Platform Mindset (mindset training), CIVAS (speltherapie, ontwikkelingspsychologie), Ingrid Frissen (kindertekeningen lezen), YogaNina (mindfulness), Janet Schmidt (Open Kaart), Elske Kolkman (Theekransjes), Anne-Lies Smal (De verborgen taal van kleur).